Shady provukao sam kroz google riječi koje stavljaš u usta Ebu Bekr on mi izbacuje samo tvoje riječi na jednom drugom forumu...
Pa, eto, cijenio bih kad bi mi naveo tačne reference tog hadisa
Shady provukao sam kroz google riječi koje stavljaš u usta Ebu Bekr on mi izbacuje samo tvoje riječi na jednom drugom forumu...
Pa, eto, cijenio bih kad bi mi naveo tačne reference tog hadisa
Hadis se nalazi u zadnjem dijelu 1 knjige Buharijeve (r.a.) zbirke hadisa.
Ta zbirka je i kod nas prevedena a katalogizirana je ovako:
Sahihu-L-Buhari 01 (Knjiga Buharijevih Hadisa 01)selam
Mešihat IZ BiH, Sarajevo 1991, biblioteka KUR'AN I HADIS
Prijevod i komentar Hasan Škapur i Hasan Makić
Urednik Muharem Hasanbegović
Recenzent i redaktor prijevoda Mehmedalija Hdžić
Lektor i korektor Džemaludin Latić
CIP - Katalogizacija u publikaciji Narodna i univerzitewtska biblioteka BiH, Sarajevo
![]()
Ispričavam se nisam rekao ono glavno, tj. nisam rekao straNu.
Naime, hadis je dugačak! Započinje na 658-oj stranici prve Knjige Buharijeve zbirke.
A na 660-oj stranici, Ebu Bekr r.a. kaže izvjesnom Urveu: ''Siši klitoris Latu!''selam
Skroz pokrivene žene (koje nose burku) isto kao i polugole žene u zapadnoj kulturi koje nose "minjavu" do one stvari i grudi samo što im ne ispadnu van - produkt su muškog šovinizma i u biti samo su suprotne strane iste medalje.
Naravno, meni kao muškarcu odraslom u zapadnom svijetu uopće nije mrsko vidjeti dobru mačku s "argumentima", jer, lijepo tijelo je jednostavno lijepo i oku privlačno, međutim ono što je najljepše i što najviše cijenim je decentno - kako pokazivanje tako i pokrivanje. Recimo, vidjeti ženu muslimanskog svjetonazora koja je umjereno pokrivena, ima lijepo lice, a figura nagovještava da se radi o lijepom tijelu, takvo nešto može djelovati doista romantično na svoj način.
The Greatest Hazard In Life Is To Risk Nothing.
NAJZANIMLJIVIJI video ikad! (krenite od treće minute)
Nisi baš u pravu za ovo al' hajd' nek' ti bude!
Prve potpuno pokrivene žene su bile Poslanikove a.s. supruge odnosno Majke vjernika.
i meni nije mrsko, ali postavlja se pitanje koliko je to OK!?Naravno, meni kao muškarcu odraslom u zapadnom svijetu uopće nije mrsko vidjeti dobru mačku s "argumentima", jer, lijepo tijelo je jednostavno lijepo i oku privlačno, međutim ono što je najljepše i što najviše cijenim je decentno - kako pokazivanje tako i pokrivanje.
Prema "muslimanskom svjetonazoru", žene ili muškarci koji nisu dozvoljeni jedno drugom uopće ne bi trebali gledati u druge mimo njih.Recimo, vidjeti ženu muslimanskog svjetonazora koja je umjereno pokrivena, ima lijepo lice, a figura nagovještava da se radi o lijepom tijelu, takvo nešto može djelovati doista romantično na svoj način.
kako to kad je to bila kraljevska odjeca kraljica i princeza u evropi, tacnije u Austriji u Becu 1916, mozemo vidjeti kako su se krscanske zene katolkinje oblacile u to vrijemeSkroz pokrivene žene (koje nose burku) isto kao i polugole žene u zapadnoj kulturi koje nose "minjavu" do one stvari i grudi samo što im ne ispadnu van - produkt su muškog šovinizma i u biti samo su suprotne strane iste medalje.
evo pogledaj, ovo je nepoznata historija za mnoge
pa nije mrsko nijedno muskarcu ali pitanje je jeli dozovljeno, na ovome svijetu to je zabranjeno gledati , jedino smije se gledati u svoju zenu, a u raju ce biti golotinje, pa tamo se nasladjuj sa svojim zenama a ovdje je test, da vidi se hoces li se moci oduprijeti svojim strastimaNaravno, meni kao muškarcu odraslom u zapadnom svijetu uopće nije mrsko vidjeti dobru mačku s "argumentima", jer, lijepo tijelo je jednostavno lijepo i oku privlačno, međutim ono što je najljepše i što najviše cijenim je decentno - kako pokazivanje tako i pokrivanje
Bog kaze:
18. I upozori ih na bliski Sudnji dan kada će srca do grkljana doprijeti i popriječiti se, kada nevjernici ni prisna prijatelja ni posrednika neće imati koji će uslišan biti.
19. On(Bog) zna poglede koji kriomice u ono što je zabranjeno gledaju, a i u ono što grudi kriju;