evo jedno pitanje filozofsko za apemana..ali i za sve ostale![]()
evo jedan primjer.. na svijetu postoje dvije grupe ljudi.. jedna je povučena,asertivna.. druga nasilna,agresivna..
ovi drugi bez ikakvih problema ubijati ove prve.. i pošto su podjednaki.. a ovi drugi povučeni.. vrlo je vjerojatno da će prva gruba biti pogubljena.. makar je ovima agresivnima nebitno koga kolju.. kolju se i međusobno.. ali ipak ih ovaj grupni mentalitet vodi na suprotnu stranu više..
ti si izabran za govornika prve skupine.. ovih asertivnih.. kako biš ti,ako se držiš dosljedno svoje ideje.. "tko će odrediti kako je ispravno učiti svoje dijete".. uspio ovima drugima pokazati kako griješe u svom nasilju i da to što rade nije dobro?
biš li uopće mogao to napraviti?
evo.. sada ću ti ja postati jedan filmić.. univerzalne ideje.. a ti me moš nazivati nju ejđerom,vjernikom,luđakom itd![]()
moje iskustvo kroz neke prakse mi je ukazalo na neku zamku čisto intelektualnog pristupa.. npr..konkretno ovaj problem "što treba,što ne.. tko to određuje"
sad pazi.. ja ne uvlačim ovdje boga,makar bi ga netko volio metnuti ovdje.
ovo o čemu priča ovaj alex grey.. kada se čovjek otvori,prepusti nekoj introspekciji,meditaciji.. kada odbaci čisto tu misaonu strukturu.. sjedinjuje se sa svojom okolinom i na njoj počinje razmišljati na jedan drugi način.razvija svoju empatiju.. i kada se dovedeš do tako nekog stanja.. osjetiti tuđu bol,bilo psihičku.. ili fizičku.. nije jednostavno,niti zahvalno i bez te komponente mislim da ti nikada nebiš mogao ni njima niti sebi objasniti zašto je ono što oni rade loše.
ali želim čuti tvoj stav o tome pošto si najradikalniji![]()